KIZILIRMAK EŞMEKAYA BARAJINA AKITILACAK

TAKİP ET

Aksaray için hayati önem taşıyan dış havzalardan su getirme projesi DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Fırat'ın Kızılırmak'a, Kızılırmak'ın da Gülşehir Barajı bölgesinden Eşmekaya Barajı'na aktarılması konusunda çalışmalara başlanılmış, uygulanabilirliği konusunda olumlu görüşler bildirilmiştir.

Reklam
Reklam

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök'ün En çok Üzerinde durduğu ve Önem verdiği Konuların başında gelen Aksaray'a Dış havzalardan Su getirilmesi konusunda Gayretli çalışmaları Meyvesini vermeye Başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada; "TOBB'un koordinasyonunda düzenlenen, Tarım ve Orman Bakanımız ile yapmış olduğumuz telekonferans neticesinde taleplerimiz tek tek sonuçlanmaya başladı. Aksarayımız için hayati önem taşıyan dış havzalardan su getirme projesi DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Fırat'ın Kızılırmak'a, Kızılırmak'ın da Gülşehir Barajı bölgesinden Eşmekaya Barajı'na aktarılması konusunda çalışmalara başlanılmış, uygulanabilirliği konusunda olumlu görüşler bildirilmiştir. Fizibilite çalışmalarına başlanıldığı borsamıza,Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde yazıyla bildirilmiştir.

Sayın Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ ve ekibine Aksarayımız adına teşekkürlerimizi sunarız." dendi.

hamit özkök eşmekaya barajı aksaray su sorunu