EŞMEKAYA KASABASI'NDA ARAZİDE KABLO HIRSIZLIĞI

TAKİP ET

Bölgemizde geçimini tarımla sağlayan çiftçilerimizin başı kablo hırsızlarıyla yine dertte. Eşmekaya Kasabasında kablo hırsızlığı...

Reklam
Reklam

Bölgemizde tarımsal sulamada kullanılmak üzere yapılan elektrik trafoları ve kabloları, hırsızların hedefinde. Daha önce yaşanan kablo hırsızlığı olaylarına bir yenisi Eşmekaya Kasabası'nın Süleymancık Yaylasında eklendi. Dün gece saatlerinde Ahmet Özkan Güneş'e ait tarlaya gelen kimliği belirsiz kişi yada kişiler sulama kuyusundan bakır kabloları çaldılar.

Ahmet Özkan Güneş, "Tarlamıza bu sabah gittiğimde elektrik direği ile pano arasındaki kablonun ve dalgıçtan da yaklaşık 8 metre uzunluğundaki bakır kablonun çalındığını gördüm. Bölgede yapılan kablo hırsızlıkları yüzünden çiftçiler büyük zararlara uğruyor. Şikayetçi olsak da yakalanan hırsızlar kısa sürede serbest bırakılıyor. bizler uğradığımız zararla kalıyoruz. Kablo hırsızlığını yapanlar gerekli cezayı almadıkları sürece bu hırsızlıkların ardı arkası kesilmeyecek. Vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Bölgede tarlalarda bilmedikleri ve şüpheli araçları gördükleri zaman anında ihbar etmeliler.” dedi.

Kaynak: eskilinbilgikaynagi