ESKİL İLÇESİNE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRME TESİSİ KURULUYOR

TAKİP ET

Eskil ilçesine Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük küçükbaş hayvan yetiştirme tesisi kuruluyor...

Reklam
Reklam

Aksaray’a Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük küçükbaş hayvan yetiştirme tesisi Aksaray’ın Eskil İlçesinde kuruluyor.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, projenin yaklaşık maliyetinin 200 milyon lira olduğunu söyledi. Aydoğdu “100 kişi civarından kişi istihdamı edilecek ve 25 bin küçükbaş hayvan yetiştirilecek. Aksaray’ımıza Türkiye’mize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Küçükbaş hayvancılık alanında bir kalemde yapılmış en büyük yatırımdır. Bu yatırım ile birlikte Aksaray’da küçükbaş hayvancılık noktasında çığır açacağına inanıyorum. Yatırım Aksaray’daki ve çevre şehirlerdeki küçükbaş hayvancılık konusunda iç piyasayı da hareketlendirecek. Elimizden geldiği kadar bu küçükbaş hayvanları iç piyasadan temin etmelerini sağlayacağız. Bu proje 96 dönüm üzerine 72 adet ağıl, 6 adet sağım hane, 29 adet yem deposu ve 1 idari bina yapılacak. Tesiste 12000 Sağlım hayvan olmak üzere toplam 25000  hayvan baarınacak 100 kişi istihdam edilecek.Bu Tesis yatırım demek, üretim demektir, istihdam demektir. Aksaray’ımızdaki bu güzel yatırım için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Koyuncu Grup Otomotiv ve Hayvancılık Grup Başkanı Kerim Oflaz kendilerine destek olanlara teşekkür ederek, Türkiye'nin en büyüğü olacak çiftliği, Eskil ilçesine kuracaklarını söyledi.
Kerim Oflaz açıklamasının devamında,"Proje bittiğinde 12 bini sağılabilir toplam 25 bin küçükbaşa ulaşacaklarını" belirtti.

 

Eskile dev yatırım