ESKİL İLÇESİNDE GECE TARLADAN SAMAN BALYASI ÇALINDI

TAKİP ET

Üç hırsız gece karanlığında Eskil'de 500 balya samanı çalarken tarla sahibinin uyanıklığı sonucu hırsızlar kıskıvrak yakalandı.

Reklam
Reklam

Ülke genelinde  yaşanan kuraklık nedeniyle buğday ve arpa tarlalarında yüzde 70 ürün ve kalite kaybı yaşandı. Bu yüzden de saman balyasının fiyatı arttı. Samandaki fiyat artışı hırsızlarında dikkatinden kaçmadı. Aksaray’ın Eskil İlçesi Mutlu Yaylası’nda Çiftçi Ergün Koyuncu’ya ait hasat edilmiş buğday tarlasındaki balya edilmiş samanları çalmak için üç kişi geldi. Gece karanlığında üç kişi balya (10 ton) samanı kamyonete yükledi.  Sabah tarlaya geldiğinde balyaları yerinde göremeyen Koyuncu neye uğradığına şaşırdı. Durumu hemen Jandarma’ya bildiren Koyuncu, bu süreçte kendisi de boş durmadı. Bozcamahmut Yaylası’ndaki bir iş yerinin güvenlik kamerasının kayıtlarını izleyen Koyuncu, gece 04.30’da yaylalarından Konya-Aksaray karayoluna çıkan üzerinde balya yüklü kamyonun plakasını Jandarmaya iletti.  Bir aydır Eskil'de balya taşımacılığı için Hatay’dan Eskil’e gelen ve suçlarını itiraf ettiği öğrenilen hırsızlar, kamyonet ve üzerindeki çalıntı saman balyaları jandarma karakoluna götürüldü. 

Ergün Koyuncu,  , “Tarlalarımızda hırsızlık olayları yaşanıyordu. Saman balyası hırsızlığı da bu yıl başladı. Kuraklıktan ürün olmayınca saman fiyatı da yükseldi. Bu durum da hırsızların iştahını kabartmış olmalı ki Hatay’dan Eskil’e hırsızlığa geliniyor. Bölgemizde ilk defa balya hırsızlığına şahit oluyorum Allah sonumuzu hayır etsin. Tarlamda yaklaşık 3 bin balya kalmıştı, herhangi bir hırsızlık durumuna karşı balyaların olduğu kısmı işaretlemiştim. Sabah gittiğimde yaklaşık 500 balyamı yerinde göremeyince kısa bir şaşkınlığın ardından Jandarma’yı aradım ardından da Bozcamahmut’taki bir iş yerinin güvenlik kamerasını izledim ve böyle bir durum gerçekleştiğini keşfettim ve söz konusu aracın plakasını Jandarma’ya ilettim ve araçtakiler bölgemizde balya işiyle uğraşan insanlar, böyle bir durumun ardından kendileri geldiler, suçlarını itiraf ederek özür dilediler. Kendilerinden şikayetçiyim. Balyayı Karakol’a getirildiler 500 balyadan 150’si kalmış. Ben de kabul etmedim. Bugün Eskil'de yediemine teslim edildi.” dedi.

Haberfark