ESKİL'DE İLGİNÇ OLAY, MEZARDA KEFENLİ KÖPEK CESEDİ

TAKİP ET

Eskil'in Çukuryurt Köyü'nde bugün ilginç bir olay yaşandı. Köy muhtarlığı görevlisi bu sabah köyde eski mezarlığa ağaç sulamak için geldi.

Reklam
Reklam

Burada ağaçları suladığı esnada 25 santim kadar derinliğe gömülmüş üzeri açık kefene sarılmış ve başında da dua olan bir ceset gördü. Çocuk cesedi olduğunu düşündüğü durum hakkında ilk olarak köy muhtarı Hasan Uzar'ı arayan görevlinin bu uyarısının ardından Eskil İlçe Jandarma Komutanlığı’na bilgi verildi. Jandarma’nın Savcılığa oradan da Aksaray Olay Yeri İnceleme Ekiplerine bilgi verildi.

Ekipler olay yerinde yaptıkları incelemede yaklaşık 90 cm genişliğinde 30 cm derinliğinde kazılan mezarda başında dua olan ve kefene sarılı olanın burnu kesilmiş halde telef olan bir köpek yavrusu olduğunu tutanak altına aldılar. Tahminen 3-4 gün önce gerçekleştirilen vaka yerinde Eskil İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de incelemede bulundu.
Yavru köpeği kim neden ve hangi amaçla bu şekilde kefene sarıp, dua ile mezara gömdüğü merak konusu olurken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Köy Muhtarı Hasan Uzar, “Böyle bir olay ilk kez başımıza geldi. Kim neden böyle bir şey yaptı bilmiyorum, olay yerinde tahmin edildiği şekilde bir bebek cesedinin çıkmaması sevindirici.” diye konuştu.

Tuzgölü gazetesi