Dizüstü Bilgisayar Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

TAKİP ET

Günümüzde dizüstü bilgisayarlar hayatımızın en önemli parçalarından biri haline geldi. Gelişen teknolojiyle birlikte, birçok iş ve çalışma ortamı sanal ortama taşınmaya başladı.

Reklam
Reklam

Günümüzde dizüstü bilgisayarlar hayatımızın en önemli parçalarından biri haline geldi. Gelişen teknolojiyle birlikte, birçok iş ve çalışma ortamı sanal ortama taşınmaya başladı. Bununla birlikte, dizüstü bilgisayara olan talep de artarak büyüdü. Teknolojinin bugününde hızlı ve pratik bir şekilde işlemlerinizi halledebileceğiniz dizüstü bilgisayarlar hayatımızda yerini aldı.
Laptop satın almak isteyenler için piyasada birçok model bulmak mümkün. Geniş seçenek yelpazesi ve özellikleriyle alıcıların kafası karışsa da dizüstü bilgisayar alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun püf noktalarını sizler için derledik.
Laptop Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kullanım Amacı
Bilgisayar almada önce ilk olarak kullanım amacınızı gözden geçireniz gerekir. Alacağınız bilgisayarı ne amaçla kullanacağınız dizüstü bilgisayarı alırken bakacağınız özellikler açısından önemlidir. İş ve okulda kullanmak üzere bir bilgisayar alacaksanız çok yüksek performans gerektiren özelliklere sahip bir bilgisayar almanız gerekmez.
Daha çok oyun ağırlıklı kullanmak istiyorsanız piyasada oyuncu bilgisayarları performans açısından daha yüksektir. Bununla birlikte, mimarlık, grafik tasarımı gibi çalışmalar yapacaksanız ve bilgisayardan yüksek bir performans bekliyorsanız daha spesifik özelliklere dikkat etmelisiniz.
İşlemci ve Bellek
Dizüstü bilgisayarın en önemli parçalarından biri işlemci ve bellektir. İşlemci için bilgisayarın kalbi denilebilir. Günümüzde işlemciler İntel Core İ3, Core İ5 ve Core İ7 bulunuyor. Eğer ortalama bir bilgisayar almak istiyorsanız İntel Core İ3 tercih edebilirsiniz. İ5 İşlemci biraz daha üst düzey işler için kullanılır. İ7 ise üst düzey bir işlemci türüdür. Profesyonel oyuncular genel olarak İ7 tercih ederler.
Ekran Kart Seçimi
Dizüstü bilgisayarlarda alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri ekran kartı seçimidir. Ekran kartı seçiminde RAM kapasitesini işgal etmeyen modelleri tercih etmelisiniz. Eğer bilgisayarda daha çok oyun oynamayı planlıyorsanız harici ekran kartına sahip bilgisayarları tercih etmelisiniz.
Boyut Seçimi
Dizüstü bilgisayarlarda bilgisayarın boyutu önemlidir. Alacağınız bilgisayarda ne yapmak istiyorsanız bunu bağlı olarak ekran boyutu seçimi yapmalısınız. Dizüstü bilgisayar boyutları 11,6 inçten başlayıp 17, 3 inç’e kadar çıkıyor.
Kolay taşınabilir bir bilgisayar almak istiyorsanız 13,3 veya 15,6 tercih edebilirsiniz. Ağırlığı 17,3 inç’e göre daha hafiftir. Ancak daha büyük ekran deneyimi yaşamak istiyorsanız 17,3 inç tercih edebilirsiniz. Piyasadaki en ideal ekran boyutu ise 15,6 inç olarak satılır.
Hard Disk / SSD
Disk, bilgisayarın depolama alanıdır. Resimlerin, oyunları, dosyaların, belgelerin depolandığı alandır. SSD ise yarı iletken sürücüdür. Sabit disk sürücüsünden çok daha fazla hız sunar, sessiz çalışır. Yeni dizüstü bilgisayarınızda SSD olduğu takdirde, programları yükleme hızını, verilerinize erişme hızını ve performans arasındaki farkı rahatlıkla fark edeceksiniz.
Klavye Seçimi
Dizüstü bilgisayar klavye seçimi eni bir bilgisayar alırken oldukça önemlidir. Özellikle sürekli olarak klavye ile çalışıyorsanız klavye üzerinde rahat çalışabilmeniz gerekir. Bunun için dizüstü bilgisayar alırken klavye üzerinde rahat hareket edip edemeyeceğinizi kontrol etmelisiniz.
https://www.longlinestore.com/