Boru Bağlantı Elemanları Nelerdir?

TAKİP ET

Konutlardan fabrikalara kadar geniş bir alandaki tüm paslanmaz çelik tesisatlarında paslanmaz çelik fittings kullanılır. Boru bağlantılarını ve boruların farklı yönlere hareket kabiliyetlerini sağlayan paslanmaz çelik fittings, bakım veya tadilat durumlarında da avantaj sağlar. Sıvı ve gazların taşınmasında çok faydalı olan paslanmaz çelik borular yüksek basınç altında dahi birçok çeşit maddenin güvenle taşınmasını sağlar.

Paslanmaz Fittings

Paslanmaz çelik fittings; paslanmaz çelik boru hatlarının bağlanmasını, manevra yapmasını ve dallanmasını sağlayan ürünlerdir. Paslanmaz çelik fittings isimli boru bağlantı elemanları sayesinde tesisatlar; güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü şekilde sıvı veya gazları taşır. Paslanmaz çelik borular ve paslanmaz boru bağlantı elemanları; fiziksel ve kimyasal korozif etkenlere karşı dayanıklı, yüksek ısıda ve basınçta da güvenle kullanılabilir.

Çeşitli durumlarda farklı amaçlarla kullanılan paslanmaz fittings türleri aşağıdaki gibidir:

Redüksiyon, farklı çaplardaki boruların birbirlerine bağlanması gerektiğinde kullanılır. Borular arası sıvı ve gaz transferi sırasında basınç, ısı veya hareket kaynaklı sorunların yaşanmasını önler.

Tee, boru hatlarında dallanma sağlamak adına kullanılır.

Dirsek, tesisatlarda boruların dönme hareketi yapması adına kullanılır.

Flanş, boruların bağlantısında sızdırmazlık sağlamak adına kullanılır.

Nipel, iki tarafı dişli ve orta tarafından anahtar ağızlı olması sayesinde bağlantı sağlayan elemanlardır.

Paslanmaz Çelik Boru Bağlantı Elemanlarının Avantajları

 

Paslanmaz boru tesisatlarının dallanmalarını, manevra yapmalarını ve bağlanmalarını sağlayan paslanmaz çelik fittings, dayanıklı ve estetiktir. Uzun ömürlü olmalarının yanı sıra kolay temizlenebilir olduklarından sağlıklı ve güvenli bir kullanım da sağlarlar. Aynı zamanda paslanmaz çelik boru bağlantı elemanları kurulumda, tadilatta veya değişimde kullanılabilir. Tesisatın herhangi bir noktasında ortaya çıkabilen problemlerin çözülmesinde tesisatın tamamının değişmesindense yalnızca sorunlu bölgenin değiştirilebilmesine olanak verir. Çeşitli durumlarda kullanılabilmek adına içten veya dıştan dişli olarak üretilebilen paslanmaz çelik fittings aynı zamanda kaynaklı olarak da kullanılabilir.