BAŞKAN KOÇAK "DESTEK MİKTARLARI BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI VE ÖDENMELİDİR"

TAKİP ET

Aksaray Ziraat odası başkanı Emin KOÇAK; 'Çiftçimiz Desteklerin Yüksek Oranlarda Açıklanmasını Bekliyor. 2021 yılı hasatlarımız bitmek üzere, destek miktarları bir an önce açıklanmalı ve Yılbaşından önce ödenmelidir.' dedi.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak; “ Bilindiği üzere üreticimiz kovit salgınında bir şemsiye görevi gördü. Yılmadan yıkılmadan üretmeye devam etti. Ancak 2020 nin sonbaharından başlayarak 2021 in bu günlerine kadar aşırı derecede Tarımsal Kuraklık yaşadık. Kıraç arazilerimizde bazı yerlerde %100’e varan zararlar oluştu. Geçen yıl bu güne göre bazı gübre cinslerinde %100’leri geçen zamlar geldi. “

Üreticilerin 2021 yılı Mazot, Gübre ve Diğer destek kalemlerine ait destekleme miktarlarının bir an önce açıklanması ve yılbaşından önce ödemelerin gerçekleşmesi gerektiğini belirten Başkan Koçak “Bilindiği üzere en son tebliğ 25 Kasım 2020 de 2020 yılı destekleri için açıklandı. Ardından 6 Mart 2021 Cumartesi günü yayınlanan Resmi Gazete ile 2020 üretim sezonu için gübre destekleri 2 katına çıkmıştı. O dönem gübre desteklerinin 2 katına çıkması bir nebzede olsa üreticimizi rahatlatmıştı. Yaşanan tarımsal kuraklığın etkileri, girdi maliyetlerinin artışı, yaşanan doğal afetler gibi sebepler göz önüne alınarak 2021 yılı tarımsal destekleme miktarları, gerekli oranlarda arttırılarak yılbaşından önce ödenecek şekilde bir an önce açıklanması gerekmektedir.” Dedi.

Emin koçak Aksaray haberleri 2021 desteklemeleri