BAŞKAN BELGEMEN; "ADAM 3-5 DEFA UMREYE-HACCA GİTMİŞ, SAKAL KOYMUŞ, MERA İŞGALİNDE EN ÖNDE"

TAKİP ET

Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen Mera işgali konusunda Yaptığı açıklamada; "Adam 3-5 defa umreye-hacca gitmiş, sakal koymuş baksan islamı müslümanlığı savunan adam, mera işgalinde en önde" dedi.

Reklam
Reklam

Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen Bölgemizde Büyük sorun olan ve Bazı Yerleşim yerlerinde Yetkililerin görmezden geldiği Mera işgali konusunda Yaptığı açıklamada; "Adam 3-5 defa umreye-hacca gitmiş, sakal koymuş baksan islamı müslümanlığı savunan adam, mera işgalinde en önde" dedi.

İşte Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen'in Mera işgali Konusunda Sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama;

 "Saygı değer Eskilli vatandaşlarım, seçim sürecinde her yerdeki konuşmalarımda bana oy verecekler komşusuna, köylüsüne zulüm etmek için, mera sürmek için, yer işgal etmek için oy verecekseniz vermeyin diye her zaman her yerde söyledim. Ama maalesef gün geçtikçe, adam doymuyor toprağa, sürdükçe sürüyor. Bu haksız işgal ettiği yerlerde 83 milyonun hakkının olduğunu, haram mı helal mi, gelecek nesilleri, hayvanların hakkımı var düşünmüyor.
Bu yaptıklarına haksız kazanç denir. Hepiniz biliyorsunuz mera sürenlerin neye benzetildiğini, hocalar her zaman söylüyor dinlemeyen yoktur.

Adam 3-5 defa umreye-hacca gitmiş, sakal koymuş baksan islamı müslümanlığı savunan adam, mera işgalinde en önde. Bu merayı kullananlar kar ettik zannediyorlar, halbuki haberleri yok bütün malını, varını yoğunu haram ediyorlar. En sonunda perişan oluyorlar.

Köyünüzde haksız yere merayı işgal eden ve haksız kazanç sağlayan komşularınızın haline bir bakın , evinde, hanesinde huzur varmı. Adam haksız kazanca bakmıyor, başına bir iş geldimi kendinde aramıyor. Ya komşusuna ya da yakınını suçluyor. Bir kere kendiyle yüzleşse , kendini muhakemeye çekse gerçek sorunu bulacak.

Evet köy yerinde oturuyorsunuz, evinizi, çardağınızı, ahırınızı yapacak olursanız en fazla 2000-2500 metre arsa yeterli olur. Ona kimse bir şey demez. Ama bundan fazlasını kullanan kişilerin, yedikleri içtikleri haram. Bu kişilere kimse hakkını helal etmesin. Hem kanunlar önünde hemde Rabbimin katında misliyle cezasını çeksin. Herkes vicdanına göre yerine çekilsin huzur bulsun.

Ne söylenmiş bir hadis de Ebu Davud, İbni Abbas (ra)’dan Nebî (sas)’in “Müslümanlar üç şeyde ortaktırlar; su, mera ve ateş, ondan para kazanmak haramdır’’ Gelin vazgeçin bu meraya ekmekten. Siz de huzur bulun bizde sizinle uğraşmayalım.

Haksız olarak mera işgali yapan kim olursa olsun gereken yapılacak. Bu konuda benim yanıma hiç kimse gelmesin.

Hepiniz Allaha emanet olun. Hayırlı Ramazanlar…

necati belgemen mera açıklaması