Aşırı Isınan Laptop Nasıl Soğutulur?

TAKİP ET

Hepimiz aşırı ısınan bilgisayarlarla zaman zaman karşılaşıyoruz. Bunun için yabancı olduğumuz bir durum değil. Özellikle laptop kullanıcılarının bu durumu sıklıkla yaşadığı bilinir.

Reklam
Reklam

Hepimiz aşırı ısınan bilgisayarlarla zaman zaman karşılaşıyoruz. Bunun için yabancı olduğumuz bir durum değil. Özellikle laptop kullanıcılarının bu durumu sıklıkla yaşadığı bilinir. 
Laptoplar eskiden performanslarından dolayı pek tercih edilmeyen bilgisayarlardı. Ancak gelişen teknoloji ve gelişen işlemciler ince yapısından dolayı laptopların daha fazla kullanılan bilgisayarlar olmasını sağladı. Laptopların işlemcileri güçlenip kendileri incelmeye başladıkça da ısınma sorunu daha fazla ortaya çıkmış oldu. 
İlginizi Çekebilir: 2. El Harddisk Alımı
Aşırı Isınma Nasıl Tespit Edilir?
Her bilgisayar ısınır, fakat bu durum bilgisayarın aşırı ısındığı anlamına gelmez. Aşırı ısınmanın tespit edilebilmesi için öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Örneğin bilgisayarınız çok ısınıyorsa fana odaklanmanız gerekir. Fan, maksimum hızda ve aralıksız bir şekilde çalışıyorsa bu durumda bilgisayarınız aşırı ısınmış olabilir. İşlemcinin yavaş hareket etmesi de ısınmanın bir belirtisidir. Çünkü aşırı ısınan bir bilgisayarda işlemci bunu fark ettiği anda kendisini askıya almaya başlayacak ve olası riskleri ortadan kaldırmaya çalışacaktır. 
İlginizi Çekebilir: İkinci el Notebook Alımı
Bilgisayarlar Neden Aşırı Isınır?

Bilgisayarın aşırı ısınmasına net bir cevap vardır o da soğutmanın tam olarak yapılmamasıdır. Eğer bilgisayarın hava tahliyesi ve kanallarında tozlanma varsa bu durum ısınmaya sebebiyet verebilir ya da fan bozulmuşsa bilgisayar soğutmayacağından ısınma olabilir. 

Bilgisayarınızın fanının sökülüp durumun tespitini yapmak en sağlıklı sonuçtur, ancak bu konuda herhangi bir bilginiz yoksa o zaman işi profesyoneline bırakmanızda fayda vardır.

Hava kanallarını temizlerken süpürge tutabilirsiniz. Bu işlem sırasında dikkat etmeniz gereken şey aşırı çekim gücü değil daha yavaş çekim olmasıdır.

Izgaraları alkol veya kolonya ile temizlenebilir. Sildikten sonra alkolun buharlaştığından emin olunmalıdır.

Laptop’u düz ve sert bir zeminde kullanmak gerekir. Bu şekilde altından hava alması sağlanır.

Eğer fan tam olarak görevini yerine getiremiyorsa bu durumda ekstra soğutucular tercih edilebilir. Bir çok üretici bu fanların imalatını yapmaktadır.

Soğutucu tercihinizi tek fanlı ya da çift fanlı olarak yapabilirsiniz.İkinci el laptop’unuzu satmak isterseniz ikinci el değerinde alabiliriz.
Bize https://ikincielaliyoruz.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.