AKSARAY JANDARMADAN TRAKTÖR VE MEVSİMLİK İŞÇİ TAŞIYAN ARAÇLARA YÖNELİK DENETİM

TAKİP ET

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından mevsimlik tarım işçisi taşıyan araçların, traktörlerin ve diğer tarım araçlarının karışmış olduğu kazaların önüne geçebilmek maksadıyla kapsamlı denetimler icra edilmeye devam ediliyor.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda Trafik Jandarması tarafından mevsimlik tarım işçisi taşımacılığı yapan araçların denetimi yapılmış, sürücüler ile tarım işçilerine traktör römorkların da kamyon ve kamyonet kasalarında mevzuata aykırı seyahat edilmesi sonucunda olası bir kaza da ölüm ve yaralanmalara sebebiyet verildiği konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Ayrıca denetimlerde traktörlerde görünmeyi sağlayan üçgen reflektör, flaşörlü lamba ile 2001 yılından sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan devrilme esnasında sürücünün traktörün altında kalarak ölmesini engelleyen koruma çerçevesinin bulunup bulunmadığı kontrol edilmiş, reflektör, flaşörlü lamba ve koruma çerçevesinin önemi konusunda traktör sürücülerine bilgilendirme yapılmıştır.

    Tarımsal faaliyette bulunan araçların karışmış olduğu kazaları en aza indirerek vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için trafik denetimi ve bilgilendirme faaliyetlerimize devam edilecektir.

jandarma trafik jandarma trafik nasıl olunur jandarma trafik telefon jandarma trafik nasıl olunur 2022 jandarma trafik cezası