AKSARAY'IN 2.VİLAYETLİĞİNİ MAYALAN 1. VİLAYETİMİZ 102 YAŞINDA!!!

TAKİP ET

Aksaray için tarihin tekerrür etmemesinin birinci çaresi ilk vilayeti gerçekleştirenlerle birlikte 2.sini gerçekleştirenlere karşı gerekli vefanın gösterilmesi ve 2 ilçelik esaretinin ana sebebi, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18.yıl 8 aylık sözü olan Aksaray-Ulukışla demiryolunun zaman geçirilmeden hizmete açılması başta olmak üzere diğer hizmetlerin zamanında alınmasında.

Reklam
Reklam

 Aksaray için tarihin tekerrür etmemesinin birinci çaresi ilk vilayeti gerçekleştirenlerle birlikte 2.sini gerçekleştirenlere karşı gerekli vefanın gösterilmesi ve 2 ilçelik esaretinin ana sebebi, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18.yıl 8 aylık sözü olan Aksaray-Ulukışla demiryolunun zaman geçirilmeden hizmete açılması başta olmak üzere diğer hizmetlerin zamanında alınmasında.


    Aksaray Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasının üstünden 5 ay 24 gün geçmeden başkan Mustafa Kemal Paşa tarafından teklif edilen 40 numaralı kanunun görüşmelerinin ardından kabul edilmesiyle  Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki toprağı Altunhisar’ı diyet ödeyerek 75 yıllık ilk ilçelik esaretinden 102 yıl önce bugün kurtularak il oldu. 

 AKSARAY VİLAYETİ ŞU ANKİ TÜRKİYENİN PARLAYAN YILDIZI OLMASIYLA BUNUN MADDİ VE MANEVİ ARTILARI 1. VİLAYETLİĞİ GERÇEKLEŞTİRENLERLE BU 13 YIL SÜREN VİLAYETLİK ESER VE HİZMETLERİDİR

  Bugün 102. yıl dönümü olan 1. Vilayet ve bu dönemde alınan yatırımlarla kazandırılan eserler olmamış olsaydı bunların hizmetlerinden faydalananlar olmayacağı ve dolayısıyla da bu vilayetliğin maddi ile manevi getirisini bilenler olmayacağından yeniden vilayet olmayı istemeyecekleri gibi  evlatları ve torunlarına da anlatamayacakları için yeni neslin ilçeliği kanıksayacağını belirten hemşerilerimiz ”Eğer ki Aksaray şu anda vilayet olarak Türkiye’nin parlayan yıldızıysa bu muazzam gelişmeleri ve bunların maddi  ile manevi artılarına  kavuşulduysa 102 yıl önce 13 Ekim 1920- ile 1 Haziran 1933 arasındaki 13 yıllık 1. Vilayetliğin eseredir:” dediler.

AKSARAY’IN ÇOK ÇOK İSTİSNA MÜLKİ İLE MAHALLİ AMİRLERİ, SİYASİLERİ İLE MESLEK ODALARIYLA S.T.K’LARI İLİMİZİN HAVASINI SOLUMAYI, EKMEĞİNİ YİYİP, SUYUNU İÇMEYİ HAK ETMİYORLAR!!!

  Geçtiğimiz 15 Ağustos günü 33. fiili yıl dönümünü ilk Valinin göreve başlamasıyla idrak edilen 2. vilayetliğin bugün 102. kuruluş yıldönümü olan 1.  Vilayetliğin  eseri olduğunu belirten hemşerilerimiz bu yalın gerçeğin  gereğinin şimdiye kadar yapılmadığını belirterek;  “2. Vilayetliğimizi üstünden de 33 yıl geçmesine rağmen şu ana kadar görev yapan tüm Valilerin, Belediye başkanlarının ,Siyasilerin ,Meslek Odaları ile STK’ların yetkililerinin çok çok istisna dışında kalanları tarafından ortaya konun umursamazlıkla  bunlardan şimdiye kadar görev yapanların istisna dışında olanları Aksaray’ın ekmeğini yemeyi, suyunu içmeyi ve havasını solumayı kesinlikle hak etmiyorlar.!!!

   Mülki ve mahalli yönetenlerle Meslek Odaları ve STK’larının Ahde vefalarının olmamasının 1. kanıtı 1. ve 2. Vilayeti gerçekleştirenlerin isimlerinin başta mahalle, bulvar, cadde ve meydanlar olmak üzere yapılan eserlere isimlerinin verilmemesi.
   Vilayetlik yıldönümlerinde emeği geçenlerin anılmaması, hatta yılda bir defa yapılan Aksaray’ın hayırlı evlatlarıyla sevenlerinin anma programlarına katılmamaları. 
 

   Bizim yaşadığımız vilayetlikten düşürülme ile sıkıntılarını yaşamayan bizden sonra il olan Ordu’da  100. yıl dönümünün  ilk Mecliste çekilen bir profesyönel belgeselin yanında Valiliğin, Belediyenin, Meslek Odalarının ve Ordulular vakfı tarafından birlikte ve ayrı ayrı amma bir birilerini destekleyerek etkinlikler yapılırken bizde ise ilgili ve yetkililer ile Meslek Odaları ile STK yetkililerinin bilgilendirilmelerine rağmen  Aksaray’ın ilk vilayetliğinin 100. yıl kutlamalarının umursanmaması hiçbir şeyi hak etmediklerinin kanıtıdır.!!!

TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİNİ 1. ÇARESİ HER ZAMAN VE HER ŞARTTA AHDE VEFANIN GEREĞİNİN YAPILMASI, DEMİRYOLUNUN HİZMET AÇILMASI,E.90’IN OTOBANDAN EN AZ ŞEKİLDE ETKİLENMESİDİR
 

   Aksaray’a için tarihin yeniden iki ilçelik esaretindeki gibi tekerrür etmemesini ilk ve olmazsa olmaz çaresi her zaman ve her yerde bulundukları makamlarda iki vilayetliğin maddi ve manevi nimetlerinden faydalanan Mülki ve mahalli amirlerle  Siyasiler ve Meslek Odalarıyla  STK yetkililerinin ahde vefanın gereğini yaparak isimlerinin gerçekleştirdikleri eserlerde yaşatılması.

    Her vesile ile emeği olanların hayırla anılması, kendileri adına hayır kurumlarının açılması iken 2. çaresi ise 1920 de il olduğumuzda ilk defa gündeme gelen Aksaray’ın demiryoluna kavuşturulması isteği ve bu istek için hükümet tarafından 18 yıl 8 ay önce sözü verilen Aksaray-Ulukışla demiryolunun geçen sene 20 Ağustosta yapılan fakat Danıştay tarafından iptal edilen  ihalesinin mutlaka seçim öncesi hizmet açılacak şekilde zaman geçirilmeden yapılması.
   

Can damarımız olan E.90 karayolunun otobandan en az şekilde etkilenmesini sağlayacak bakan onaylı tedbirlerin zamanında alınması olmak üzere tarihin tekerrürünü engelleyecek diğer yatırımlarını zamanında alınmasında.” dediler.

(Haber, Bilgi, Belge ve fotoğraflarla dokümanlar Ali Genç)