AKSARAY'DA RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU

TAKİP ET

Jandarma tarafından yapılan operasyonda B.U. isimli şahsın evinde ruhsatsız silah bulundurduğu bilgisinin alınması üzerine şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; (2) adet ruhsatsız tabanca, (2) adet ruhsatsız av tüfeği, (89) adet 9 mm tabanca fişeği, (3) adet 7,62 mm piyade piyade tüfeği fişeği ve (70) adet av tüfeği fişeği ele geçirildi

Reklam
Reklam

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanununa Muhalefet suçunun önlenmesine yönelik kapsamlı çalışmalarımıza devam edilmektedir.

     Bu kapsamda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda, Merkez ilçe mülki sınırları içerisinde B.U. isimli şahsın evinde ruhsatsız silah bulundurduğu bilgisinin alınması üzerine Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; (2) adet ruhsatsız tabanca, (2) adet ruhsatsız av tüfeği, (89) adet 9 mm tabanca fişeği, (3) adet 7,62 mm piyade piyade tüfeği fişeği ve (70) adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir.

     Ayrıca, şahsın kullandığı aracın da, (2) adet yakalama kaydının bulunduğu tespit edilmiş olup, söz konusu araç yediemin otoparkına teslim edilmiştir.

     Ele geçirilen malzemelere el konularak, şüpheli şahıs hakkında gerekli adli işlemlere başlanmıştır.

    Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, ilimize asayiş ortamının sağlanması amacı ile titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir.