AKSARAY ÇİFTÇİSİ DE ELEKTRİK İNDİRİMİ İSTİYOR

TAKİP ET

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar odası ile MEPAŞ arasındaki Protokol ile MEPAŞ Odaya kayıtlı esnaflara elektrikte %10 indirim uygulamaya başlayacağı haberinin ardından Aksaray çiftçisi de büyük maliyet oluşturan elektrik gideri için MEPAŞ'dan indirim müjdesi bekliyor.

Reklam
Reklam

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar odası ile MEPAŞ arasındaki Protokol ile MEPAŞ Odaya kayıtlı esnaflara elektrikte %10 indirim uygulamaya başlayacağı haberinin ardından Aksaray çiftçisi de büyük maliyet oluşturan elektrik gideri için MEPAŞ’dan indirim müjdesi bekliyor.
 
Bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte kurak bir kış geçiren Aksaray çiftçisini derin düşünceler aldı. Zor şartlarda ektikleri Mahsulün sulama zamanının yaklaşması ile çiftçinin en büyük gider kalemi olan elektrik maliyeti nedeniyle çiftçiyi şimdiden bir telaş aldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile MEPAŞ arasında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Birliğe bağlı 18 mesleki odaya kayıtlı olan Esnaf ve Sanatkârlara kullandıkları elektrik enerjisinin indirimli fiyattan kullanmaları konusunda protokol imzalanmıştı. Buna göre 01.04.2020 - 31.03.2021 tarihleri arasında 12 aylık dönem boyunca MEPAŞ ile sözleşme yapan tüketicilere aktif enerji birim fiyatı olarak 0,47 TL/kWh sabit fiyattan %10 indirimli elektrik tedarik edileceği açıklanmıştı. Aksaray dahil birçok ilde buna benzer indirim anlaşmalarının yapıldığı haberleri İndirimli elektrik konusunda çiftçileri de umutlandırdı.

 


BÖLGE ÇİFTÇİSİ ELEKTRİKTE İNDİRİM İSTİYOR


 Bu yıl fazla bir yağış olmadığını belirten Çiftçi Mehmet Yumuşak “Bu yıl nispeten kurak bir kış oldu kar yağışı fazla olmadı. Bahar gelmek üzere Cemreler düşmeye başladı. Toprağın yavaş yavaş ısınması ile bizlerinde araziye gitme zamanı geliyor, fakat bizlerin en büyük sorunlarından bir tanesi enerji maliyetimiz. Ürünlerimizi sulama zamanı geliyor, artık her ay binlerce lira elektrik Faturaları ile karşı karşıya kalacağız ve geçtiğimiz aylarda yapılan zamlar nedeniyle elektrik maliyeti çok arttı ve biz çiftçiler bu yükün altından artık kalkamıyoruz.

Birçok çiftçi arkadaşım Elektrik şirketi ile icralık durumda. Eğer ki enerji maliyetlerimiz bu şekilde giderse Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Aksaray ve Konya ovasında üretim yapılamaz duruma gelecek ve buda gıda fiyatlarının çok fazla artmasına sebep olacak. Devlet büyüklerimiz bu konuda bir girişimde bulunmalarını bekliyoruz. Elktrik indirimi istiyoruz” dedi.
 



mepaş indirim Çiftçinin elektrik borcu