Acele alışverişe hızlı vurgun. Zam üstüne Zam!!!

TAKİP ET

Tüketicinin can havliyle alışverişini aceleye getirmesini fırsat bilen vurguncular sebzeden meyveye, kuru gıdadan şarküteriye kadar, iki ayda yüzde 50'yi bulan zam yaptı.

Reklam
Reklam

Her talep artışını zam fırsatı olarak gören toptancı ve perakendeciler yine sahnede!.. Önce salgın, ardından da ramazan ayı ile birlikte gıdaya olan talep artarken, tüketicinin can havliyle alışverişini aceleye getirmesini fırsat bilen vurguncular sebzeden meyveye, kuru gıdadan şarküteriye kadar, iki ayda yüzde 50'yi bulan zam yaptı.

Tüketici derneklerinin tespitlerine göre; salgın riski sebebiyle vatandaş, market alışverişini olabildiğince hızlı yapıyor. Bir an önce marketi terk etmek isteyen tüketici; çoğu zaman fiyatına, kalitesine, gramajına ve son kullanma tarihine bakmadan, ürünleri sepetine koyuyor. Kasada yapılan temassız ödemelerde de çoğu zaman kasa fişi ve pos çıktısı alınmıyor. Tüketicinin can havliyle aceleye getirdiği alışveriş refleksleri sebebiyle; raflar gramajı düşürülmüş, fiyatı şişirilmiş, son kullanma tarihi yaklaşmış ürünlerle dolmuş durumda... Sadece fiziki mağazalarda değil online alışverişte de fahiş fiyatlar dikkat çekiyor.